21.yüzyılda, çocuklar teknolojinin içinde büyüyorlar. Gelişmiş ülkelerden, gelişmekte olan ya da az gelişmiş ülkelere kadar dünyanın hemen her bölgesinde, çocuklar teknolojik araçlara rahatlıkla ulaşılabiliyor.
Teknoloji kullanımı konusunda en aktif ülkelerden biri olan Türkiye’de ise beş yaşından önce teknolojik araçlarla tanışıyor ve telefon, tablet ve bilgisayar kullanımı konusunda bilgi sahibi oluyor.
On beş yaşından küçük çocuklarda bilgisayar ve tablet kullanım oranı Türkiye’de çok yüksek olduğu gibi, çocuklar genellikle teknoloji eğlenmek amacıyla kullanılıyor. Buna karşın, büyük bir hızla gelişen teknolojiyi tüketmek yerine çocukların teknoloji ile üretim yapmasını sağlamak mümkün. Çocukların teknolojiyi kullanarak üretim yapması, bilişsel yeteneklerinin güçlenmesini sağladığı gibi, çocukların analitik düşünme, takım çalışmasına uyum sağlama ve problem çözme gibi yeteneklerinin de gelişmesini sağlıyor.
Çocuklar, beş yaşından itibaren kod yazmak için yeterli seviyeye gelebiliyor. 7-14 yaş aralığındaki çocuklar ise bu alanda çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor. Çocuklara farklı bakış açıları kazandırmak ve düşünme süreçlerini geliştirmek için kod yazma konusunda ebeveynlerin teşviki büyük önem taşıyor.
Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, bu alanda profesyonellik kazanmaları anlamına gelmediği gibi, programlama ile ilgilenmenin çocuğa katacağı faydalar üzerinde durulması gerekiyor. Sanat dalları ile ilgilenen çocukların, bunu profesyonel olarak yapmaları şart olmadığı gibi, kod yazmak da buna benzer bir nitelik taşıyor.
Bilgisayarlarını kullanarak çocukların günde bir saat kod yazmaya başlamasını sağlayabilirsiniz. Code.org adresine girerek, Türkçe dil seçeneği ile çocukların Angry Birds gibi oyunlar ya da Karlar Ülkesi gibi animasyon filmlerde yer alan karakterler ile kod yazmasını sağlayabilirsiniz.
SOME Olarak Siber bir saldırıya karşı ne kadar hazırsınız ?
Kurumlara ve şirketlere yönelik bilişim suçları ve çeşitlilikleri, her geçen gün artış gösterirken; Adeo'nun bünyesindeki siber güvenlik uzmanları ve adli bilişim uzmanlarının bilgi ve tecrübelerini aktaracakları bu etkinlikte, gelişmiş bir siber saldırının simülasyonu gerçekleştirilecek, ve bu sayede hem saldırı hem de savunma tarafında bir SOME ekibinin sahip olması beklenen yetenekler masaya yatırılacaktır.
Gelişmiş bir siber saldırıyı tespit etme noktasında; Microsoft’un sunduğu çözümlerin de anlatılacağı bu etkinliğimizde, bir SOME ekibinden beklenen adli bilişim yeteneklerinin neler olduğuna da değinilecektir.
Siz de bu ayrıcalıklı etkinliğe katılmak istiyorsanız,
Lütfen Kayıt Olunuz…
AJANDA
09:30 – 10:15 Hackerların Yeni Gözdesi Powershell – Eyüp Çelik
10:30 – 11:15 Active Directory'deki En Aktif Saldırılar – Anıl Mamak
11:30 – 12:15 Powershell Saldırılarının Ayak İzleri – Halil Öztürkçi
12:15 – 13:30 Yemek Arası
13:30 – 14:15 Saldırı Tespiti Sonrası Zararlı Kod ve İzlerinin Temizliği – Gökmen Güreşçi
14:30 – 15:15 Siber Saldırılara Microsoft ATA İle Cevap – Erdem Şentürk
Microsoft OMS ile Güvenlik Kontrolü – Erdem Şentürk
15:30 – 16:15 SOME’lerden Beklenen Adli Bilişim Yetkinlikleri – Halil Öztürkçi
2 Haziran 2016
09:30/16:15
Microsoft Türkiye Ankara Ofisi Hitit Salonu
|
Cobit5 ve Itıl Eğitimleri Ekon Bilşim de Şubat Ayında başlıyor. Eğitimler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
ITIL Nedir ?
ITIL(Information Technologies Infrastructure Library- Bilgi Teknolojisi Altyapı Kütüphanesi ) sözlerinin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır. Bilgi Teknolojisi Altyapı Kütüphanesi olarak adlandırılır. ITIL servis yönetim metodolojisi, BT servislerini eksiksiz ve en iyi kalitede yönetmek için geliştirilmiştir. ITIL, servis yönetimini en iyi şekilde sürdürmek için kullanıcılarına rehberlik etmektedir.
Cobit Nedir ?
CobIT Control Objectives for Information and related Technology kelimelerinin kisaltilmis halidir.
kisaca bilgi teknolojileri yonetisimi icin sunulmus bir modeldir. sanilanin aksine bir standart degil, bircok standarti ozumsemis, orneklemis, en iyi uygularina icerisine sindirmistir. CobIT Is (Bussiness) i destekleyen bir aractir. Is ve Bilgi teknolojileri yonetimi arasindaki kopru gorevini goren bir metodolojidir. CobIT kurum hedeflerine bilgi teknolojileri alt yapilarini etkin kullanarak ulasmayi saglayan bir aractir.
· VMware vSphere Install, Configure, Manage 6.0 Eğitimi
· Enterprise Linux System Administration Eğitimi
· Oracle Database: Program with PL/SQL
· Oracle Database: Introduction to SQL
· PMP ( Proje Yönetimi Eğitimi)
· Linux İşletim Sistemi Eğitimi
· VMware vSphere Troubleshooting
·
TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Dergi Park Akademik ev sahipliğinde Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi yayın hayatına başladı.
Editörlüğünü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu’nun yaptığı derginin amacı; Türkçe konuşan ve yazan toplumlara Bilgi Güvenliği alanında açık kaynak oluşturmak, bu alanda yapılan bilimsel çalışmaları yayımlamak, güncel teknolojiler, teknikler ve yaklaşımları paylaşmak ve bu alana katkı sağlayanlarını bir araya getirmek ve bu alanın gelişmesine ve kişisel, kurumsal ve ulusal bilgi güvenliğinin sağlanması ve artırılmasına katkı sağlamak olacak.
Açık Sınıf Eğitimleri, Merkezi’nde, farklı kurumlardan katılımcıların oluşturduğu, tarihleri tarafımızdan belirlenen karma programlardır. Standart eğitim içerikleri ve süreleri dikkate alınarak planlanır.
Eylül Ayında Açık Eğitim duyurularını Buradan takip edebilirsiniz.
Planlanacak Eğitimler:
24 Haziran 2015 Çarşamba, 21:09:56
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, acil olarak nitelikli 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bunun için Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğiyle uluslararası sertifika programı düzenleyeceğiz" dedi
Ülkenin bilişim ve yazılım alanındaki geldiği durumun değerlendirildiği programda Işık, üniversite mezunu işsiz ama bilişime yatkın gençlere müjde verdi.
Türkiye'nin şu anda 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı olduğunu ancak bu sayının 2023 yılına kadar 300 binin üzerine çıkacağını aktaran Işık, şunları kaydetti:
CeBIT eurasia Bilişim
Microsoft’a kafa tutan Linux işletim sisteminin kurucularından ‘deli köpek’ (maddog) lakaplı Hall, Bilişim Zirvesi’ne katılacak.
Bilişim Fuarı bu yıl yurtdışından gelen ‘12 Değişik Adam’ı ağırlıyor. Açık yazılım kaynak kodlu ücretsiz işletim sistemiyle, ABD’li dünya devi Microsoft’a adeta kafa tutan Linux işletim sisteminin kurucularından ve içerik geliştiricilerinden oluşan 12 kişilik grup, Türkiye’ye geliyor.
Bilişim Haftası içerisinde düzenlenecek olan ‘Linux İstanbul’ günlerine katılacak olan grup üyeleri arasında yer alan en ünlü isim, ‘deli köpek’ (maddog) lakabıyla anılan, pazarlama ve organizasyon gurusu John Hall. Hall ve yanındaki 11 kişi Bilişim Haftası’nda, konferanslara katılıp konuşma yapacaklar.
Birkaç yıl önce hayal edemeyeceğimiz şeyler oluyor; Microsoft açık kaynaklı Windows'tan bahsediyor!
Bill Gates'ın çok uzun yıllar boyunca Linux'a ve açık kaynak kodlu yazılım projelerine ateş püskürdüğünü, bu sistemin yazılım dünyası için bir zehir olduğunu dile getirdiğini hatırlıyoruz.
Ancak artık Microsoft'un yönetimi başka bir CEO'nun elindeyken, firma fikrini değiştiriyor olabilir. Microsoft'un teknik yöneticilerinden Mark Russinovich'in verdiği bir röportaja göre, açık kaynak kodlu bir Windows işletim sistemi büyük ihtimalle gerçek olacak.
ADEO, 2014 yılında açtığı Ankara ofisiyle, Ankara merkezli kurumlara ve Anadolu’daki firmalara hizmet vermeye devam ediyor. ADEO şimdi de Türkiye’nin ilk özel adli bilişim laboratuarını hayata geçirdi. ADEO 2015 yılında, kurumların kurması gereken SOME (Siber Olaylara Müdahale Ekipleri)’lerin eğitilmesi ve bu ekiplere siber olaylar sırasında rehberlik hizmetinin verilmesini hedefliyor. Siber güvenlik hizmetlerinin yanında Microsoft teknolojileri, ağ ve sunucu sistemleri konusundaki üst seviye danışmanlıkları da artarak devam ediyor.